Baza aluatului:
- 200 g făină de ovăz/grâu
- 50 g făină de migdale
- 1 lgț zahăr vanilat
- 100 g de unt rece min. 80% grăsime
- 4-5 lgț apa (după nevoie)
Ingrediente pentru umplutura:
- 500 g de prune
- 4 lg zahăr brun
- 1/4 lgț de scortișoară
- 1 lg griș
- 1 lg amidon de porumb
- 1 mână de fulgi de migdale
Preparare:
- Pregătește baza aluatului amestecând bine ingredientele uscate. Taie în bucățele untul, adaugă-l în amestec.
- Frământă compoziția cu mâinile până obții firimituri.
- Pune apa și amestecă până obții un aluat fraged. Poți adăuga mai multă apă dacă aluatul nu se leagă.
- Acest aluat nu trebuie mixat sau frământat prea mult!
- Formează o minge din aluat și pune-o la frigider pentru 30 de minute.
- Pregătește umplutura: scoate sâmburii din prune, taie-le felii subțiri, amestecă cu ingredientele pentru umplutură și pune totul deoparte.
- Scoate aluatul din frigider și întinde-l cca. 30-32 cm în diametru, apoi ornează-l, începând din mijlocul aluatului cu feliile de prune, lăsând 5 cm liber la marginea de aluat.
- Împătură totul din margini.
- Presară deasupra zahăr, fulgi de migdale după plac. Pune-l în cuptorul preîncălzit.
- După coacere așteaptă până se răcește pentru a gusta din tartă.
Grad si timp de coacere: 30-35 minute, 180 grade, funcția de încălzire superioară și inferioară