Tartă cu prune

Baza aluatului:

Ingrediente pentru umplutura:

Preparare:

  1. Pregătește baza aluatului amestecând bine ingredientele uscate. Taie în bucățele untul, adaugă-l în amestec.
  2. Frământă compoziția cu mâinile până obții firimituri. 
  3. Pune apa și amestecă până obții un aluat fraged. Poți adăuga mai multă apă dacă aluatul nu se leagă.
  4. Acest aluat nu trebuie mixat sau frământat prea mult!
  5. Formează o minge din aluat și pune-o la frigider pentru 30 de minute.
  6. Pregătește umplutura: scoate sâmburii din prune, taie-le felii subțiri, amestecă cu ingredientele pentru umplutură și pune totul deoparte.
  7. Scoate aluatul din frigider și întinde-l cca. 30-32 cm în diametru, apoi ornează-l, începând din mijlocul aluatului cu feliile de prune, lăsând 5 cm liber la marginea de aluat.
  8. Împătură totul din margini.
  9. Presară deasupra zahăr, fulgi de migdale după plac. Pune-l în cuptorul preîncălzit.
  10. După coacere așteaptă până se răcește pentru a gusta din tartă.

Grad si timp de coacere: 30-35 minute, 180 grade, funcția de încălzire superioară și inferioară

Scroll to Top