Baza aluatului:
- 200 g făină de ovăz
- 250 g cartofi dulci
- un praf de sare
- ulei de măsline/unt pentru forma de copt (D:28 cm)
Ingrediente pentru umplutura:
- 1/2 ceapă medie
- 4 ouă medii
- 100 ml lapte
- 1/2 roșie medie/ardei gras
- 50 g gorgonzola
- o mână de năut/fasole (fiartă/conservă)
- sare, piper, usturoi praf
- frunze de busuioc pentru decor
Preparare:
- Curăță și toacă cartofii dulci, apoi fierbe sau gătește prin aburi timp de 20 de minute până când se înmoaie.
- Zdrobește cartofii și amestecă cu făina de ovăz și sarea. Întinde aluatul la cca. 30 cm în diametru.
- Unge cu ulei de măsline/unt tava de copt și așează aluatul întins în ea, apoi înțeapă aluatul cu o furculiță și pune-l în cuptorul preîncălzit pentru 10 minute la 200 de grade.
- Între timp, poți începe să razi cașcavalul, să tai ceapa, roșia / ardeiul sau ce ai în frigider.
- Odată ce baza s-a copt, poți așeza deasupra uniform ingredientele pregătite.
- Amestecă ouăle cu laptele și condimentele și toarnă peste compoziție. Decorează cu feliile de gorgonzola și pune-l în cuptorul preîncălzit.
- După coacere poți decora cu frunze de busuioc.
Grad și timp de coacere: 30 minute, 180 grade