Vegan cinnamon rolls

Aluat:

Umplutură:

Sos:

Preparare:

  1. Amestecă drojdia cu laptele vegetal călduț (nu fierbinte!) și lasă-l să stea 5-10 minute până când drojdia crește.
  2. Într-un castron mai mare, amestecă făina, zahărul, praful de copt și sarea.
  3. Adaugă drojdia crescută, uleiul de floarea soarelui în bolul cu ingredientele uscate și amestecă-le până obții un aluat modelabil. Acoperă-l și lasă-l la odihnit într-un loc cald timp de 1 oră.
  4. Între timp, poți pregăti umplutura: amestecă zahărul brun și nucile măcinate într-un bol.
  5. După 1 oră pune aluatul pe o suprafață presărată cu puțină făină și presară făină pe aluat, apoi întinde aluatul așa încât să obții un dreptunghi gros de 0.5 cm.
  6. Toarnă deasupra uleiul de floarea soarelui și întinde-l uniform pe suprafață (să nu îți faci griji dacă ți se pare prea mult)
  7. Toarnă și distribuie uniform umplutura uscată (zahăr brun și nucă măcinată).
  8. Rulează aluatul cu grijă și taie-l în 12 părți egale folosind un cuțit sau ață dentară. Eu o prefer pe cea din urmă.
  9. Așează feliile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și lasă-le la odihnit 1 oră.
  10. Între timp prepară sosul: amestecă laptele vegetal și esența de vanilie.
  11. Pune rulourile în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 10 minute.
  12. După 10 minute, scoate-le din cuptor și toarnă pe ele sosul. Pune-le în cuptor pentru încă 20-25 de minute. Așa vei obține rulouri pufoase în interior.

Aceasta este versiunea mea de cinnamon rolls vegan și trebuie să îți spun că este extrem de DELICIOASĂ!

Bucură-te și tu de ea!

Scroll to Top