Ingrediente:
- 1 banană coaptă (cca. 150 g)
- 12 lg făină de ovăz
- 2 lgț pudră de cacao
- 5-6 curmale fără sâmburi
- apă
- 10 lg nucă de cocos răzuit
- 1-2 lg nucă de cocos răzuit pentru învelit
Preparare:
- Toarnă apă peste curmale (suficient încât să-i acoperi) și lasă la hidratat 1 oră sau peste noapte.
- Asigură-te că alegi o banană destul de coaptă, deoarece cu cât este mai coaptă cu atât mai dulce va fi compoziția în final. Cu o furculiță zdrobește banana.
- Toacă mărunt curmalele cu un cuțit, astfel vei obține un piure de curmale. Combină curmalele cu banana.
- Adaugă și celelalte ingrediente unul câte unul: făina de ovăz, pudra de cacao, nuca de cocos răzuită și amestecă bine.
- Cu ajutorul unei lingurițe și cu mâinile formează biluțe și învelește-i în nuca de cocos.
- Pune biluțele pentru min. 1 oră în frigider sau poți lăsa și peste noapte. O să îți iasă aprox. 10-12 biluțe.
Este un snack rapid și sățios, care merită încercat!
Timp de pregătire: 20 min