Ingrediente uscate:
- 200 g ovăz
- 1 lgț praf de copt
- 1/4 lgț sare
- 1 lgț scortișoară
Ingrediente lichide:
- 2 ouă
- 1 lgț esență de vanilie
- 330 ml lapte
- 300 g mere
Mod de preparare:
- Începeți prin a curăța și a rade merele pe răzătoare.
- Într-un bol mai mare, amestecă ingredientele uscate: ovăzul, praful de copt, sarea și scorțișoara.
- Într-un alt bol amestecă ingredientele lichide: cele două ouă, esența de vanilie, laptele și mărul răzuit.
- Amestecă ingredientele lichide împreună cu cele uscate.
- Toarnă amestecul într-o tavă de copt (dimensiune: 20×30 cm) și pune-l în cuptorul preîncălzit la 200 grade.
- Opțional: după ce îl scoți din cuptor poți presăra fulgi de ciocolată sau zahăr pudră deasupra prăjiturii, așteaptă 15 minute până se răcește și savurează cu poftă!
Gradul și timpul de coacere: 200 grade, 30-40 minute

